Pisanje bloga o naravni kozmetiki

Ker nas lahko naši bralci spremljate že lep čas na našem blogu, smo se za tokratno besedilce, namesto “klasičnih” nasvetov o naravni kozmetiki, odločili naš blog popestriti z zapisom, v katerem predstavljamo kaj zahteva delo, kot je pisanje bloga o naravni kozmetiki.

Prepričani smo, da bo tudi marsikateremu drugemu ljubitelju naravne kozmetike in hkrati ustvarjalcu bloga, spodnji zapis, še posebej zanimiv in uporaben.

To, da danes preko bloga svojih 5 minut slave išče praktično vsaka spletna stran, verjetno ni treba prav posebej izpostavljati. Razlog je preprost, saj je bloganje danes uveljavljeno in že na splošno sprejeto kot ena izmed najlažjih metod za osvajanje novih interesentov in spletne publike, hkrati pa ne zahteva posebnega denarnega vložka, kvečjemu ogromno prostega časa in disciplino.

A kljub temu, da je na videz bloganje, dokaj enostavna metoda, da pridobimo na svojo spletno stran nove obiskovalce, lahko opazimo, da se blogi na različnih spletnih straneh, med seboj precej razlikujejo.

Pisanje bloga o naravni kozmetikiVečina blogov je napisanih v obliki novic in preko njih podjetja sporočajo najrazličnejše novosti, informacije in ostale morebitne zanimivosti, ki utegnejo zanimati potencialne obiskovalce in bodoče kupce produktov in storitev, različnih spletnih strani.

Drugi del blogov, ki ne objavlja zgolj novic, ampak tudi preko njih prodaja (na različno posrečene načine), je že bolj zanimiv. Pri večini, tako imenovanih, prodajnih blogov, je v začetku njihovega ustvarjanja opaziti zagnanost in navdušenje, kmalu (v roku treh mesecev) pa v mnogih izmed njih, zapisana beseda izgubi zanos, entuziazem in energijo.

Pa tudi blog objave postanejo vse bolj redke.

Pisanje bloga o naravni kozmetiki (po pravilih ustreznega optimiziranja spletnih strani (SEO))

Da bi pomagali predvsem tistim, ki so izgubili začetni zanos s pisanjem bloga (v komercialne namene), opisujemo spodaj kako poteka pisanje bloga o naravni kozmetiki, za spletno stran Negovana.net.

Vsak blog zapis, preden se ga lotimo, gre najprej skozi sito tako imenovane analize ključnih besed. Ta je za blog Negovana.net bila opravljena predhodno in preko nje imamo pri nas na voljo seznam ključnih besed, ki jih sploh spletni uporabniki, ki se zanimajo za naravno kozmetiko, vtipkajo v Google.

S to analizo imamo narejeno osnovo besed na podlagi katerih nastajajo, približno enkrat na mesec, nove vsebine na našem blogu.

Med samim pisanjem vsebin na posamezne ključne besede, zraven upoštevanja prehodne analize teh besed, imamo v ekipi, seveda v mislih, da vsebine pripravljamo z dvojnim namenom:

  • po eni strani si želimo, da so vsebine za naše bralce uporabne in koristne
  • po drugi strani, pa hkrati vsebine pripravljamo tako, da so le te spisane po SEO smernicah (s čimer so uvrščene na visoke Googlove pozicije)

Zato pri pisanju bloga in vsebin upoštevamo vse aktualne smernice za onsite optimizacijo spletnih strani, z namenom doseganja Googlovih top pozicij v iskalniku. Več o pomenu pravilnega, za optimizacijo spletnih strani, ustreznega pisanja bloga, interesenti za spletno optimizacijo, spremljajo na spletni strani Seo-Praktik.

Na najtežje ključne besede se nato v luči dobre optimizacije spletnih vsebin iz bloga, izvaja še offsite spletna optimizacija, ki poskrbi za visoko uvrstitve spletnih strani v Googlu tudi na težke ključne besede.

S tema dvema korakoma (ter seveda disciplino in dejstvom, da slednje radi počnemo), se nam obisk spletne strani in našega bloga konstantno dviguje, obenem pa postajamo vse bolj prepoznavni tudi preko ostalih spletnih kanalov, saj naše spletne vsebine iz bloga, med svoja socialna omrežja, deli vedno več ljudi in spletnih uporabnikov.

Upamo, da smo vam s tem zapisom kako pri nas poteka pisanje bloga o naravni kozmetiki, pomagali razkriti metodo, kako se tudi sami lotite ustvarjanja vašega bloga.