Naravni in ekološki kozmetični izdelki

Tukaj so opisani naravni in ekološki kozmetični izdelki.

Naravni in ekološki kozmetični izdelkiMed kozmetične izdelke uvrščamo široko paleto proizvodov, ki jih nanašamo na zunanje dele našega telesa, zobe in sluznico ustne votline, z namenom, da jih očistijo, varujejo in ohranijo v dobrem stanju.

Že skozi zgodovino je imela ta vrsta izdelkov posebno mesto v življenju ljudi. Stari Egipčani so gojili kult lepote in uporabljali izdelke kot so dišave in eterična olja za osebno lepotičenje ter za obredne namene.

Pravi razcvet pa so kozmetični izdelki doživeli v starem Rimu, kjer so že izdelovali šminke, pilinge, pa tudi barve za lase. Dandanes kozmetična industrija proizvede in proda ogromno število najrazličnejših izdelkov, kar jo uvršča poleg prehranske in farmacevtske industrije med ene najbolj profitabilnih področij.

Naravni in ekološki kozmetični izdelki

Kljub vsem naporom kozmetičnih multinacionalk po ohranitvi trga, pa ljudje vse pogosteje posegamo po naravnih in ekoloških kozmetičnih izdelkih.

Po nekaterih statističnih podatkih naj bi v vsakdanjem življenju uporabljali že okrog 10-20 % takšnih izdelkov! Kaj pa pravzaprav pomeni, da je kozmetičen izdelek naraven in ekološki? V splošnem je naraven kozmetičen izdelek narejen iz naravnih sestavin in v svoji sestavi ne vsebuje silikonov, parafinov, naftnih derivatov ter ostalih spojin, ki nastanejo kot produkt kemijskih sintez v laboratoriju.

V naravnih kozmetičnih izdelkih prav tako ne najdemo gensko spremenjenih sestavin in le ti niso testirani na živalih.

Ekološki kozmetični izdelki, pa morajo poleg vseh teh pogojev, izpolnjevati še dodatne zahteve, saj morajo biti sestavine teh izdelkov proizvedene v skladu z zahtevami ekološke pridelave. Naravni in ekološki izdelki so pogosto nosilci certifikatov kot so BDIH, Ecocert, Cosmebio, AIAB/ICEA, Soil association, Biogarantie, NaTrue in COSMOS.

Razlogov zakaj kupovati izdelke s certifikatom je več, zagotovo pa je glavni ta, da takšni izdelki niso škodljivi zdravju in okolju!

Če vas zanimajo naravni in ekološki kozmetični izdelki, vas vabimo, da še naprej spremljate naš blog. Ali, da obiščete spletno stran o naravni kozmetiki.