garazna-sekcijska-vrata-prednosti-slabosti

Prednosti in slabosti sekcijskih garažnih vrat

Izgled je postal pomemben del stavbnega pohištva in garažna vrata niso nobena izjema. So namreč zelo pomemben element objekta. Od njih, ne glede na tip, pričakujemo, da bodo dobro varovala tisto, kar se nahaja za njimi, bodo funkcionalna, predvsem pa popolnoma prilagojena našemu okusu in potrebam.

»Sekcijska garažna vrata so elegantna, cenovno dostopna, predvsem pa enostavna za uporabo. In to so tudi glavni trije razlogi, da se ljudje tako pogosto odločajo zanje« razlaga Daniel Hanžekovič iz podjetja Hanus in nadaljuje »vrata so sestavljena iz posameznih panelov višine 50 ali 60 mm in debeline 42 ali 62 mm. Paneli so med seboj zatesnjeni s posebnim visokokakovostnim gumijastim tesnilom in oblikovani tako, da se popolnoma ujemajo.«

Top 3 prednosti sekcijskih garažnih vrat

Sekcijska garažna vrata niso zaman eden najbolj priljubljenih tipov garažnih vrat. Imajo namreč številne prednosti v primerjavi z ostalimi, mi bomo tokrat predstavili tri najpomembnejše.

  • Primerna, če ste omejeni s prostorom

Dvižna sekcijska garažna vrata za odpiranje in zapiranje ne potrebujejo veliko prostora, saj se pomikajo navpično navzgor. Ko dosežejo določeno višino se začnejo »lomiti« in svojo pot nadaljujejo vodoravno. Če je strop pod naklonom, je mogoče prilagoditi tudi naklon vodil.

Sekcijska garazna vrata v antracit barvi

Stranska sekcijska garazna vrata v rjavi barvi

  • Varnost na najvišjem nivoju

Sekcijska garažna vrata so preizkušena in certificirana v skladu z visokimi varnostnimi zahtevami evropskega standarda EN13241-1. V podjetju Hanus d.o.o. pri vseh sekcijskih garažnih vratih nudijo ustrezno zaščito pred priprtjem ter poškodovanjem rok in prstov. Za rešitev so vgradili tako imenovan “hand-push” sistem, za dodatno varnost pred morebitnimi poškodbami pa skrbi tudi avtomatično zaznavanje in povraten ukaz (fotocelice) v primeru, da vrata naletijo na oviro.

Fotocelice so nameščene na pohodni višini zunanjega dela vrat in kadar je žarek med eno in drugo celico prekinjen (npr. pri prehodu vozila), se vrata namesto spuščati začnejo ponovno dvigati. Pri klasičnih sekcijskih vratih pa je na vratih osebnega prehoda nameščeno še magnetno stikalo, ki v primeru, da je prehod odprt, preprečuje dvig celotnih vrat. Na ta način pred poškodbami zavarujemo celotna sekcijska vrata, vključno z osebnim prehodom.

  • Posebna, če ste za ekstravaganco

Poleg klasičnih dvižnih sekcijskih garažnih vrat, ki jih vsi poznamo, obstajajo tudi stranska sekcijska garažna vrata. Od klasičnih se razlikujejo zgolj v načinu odpiranja – ne odpirajo se navpično navzgor, ampak bočno ob steno. In prav to je tisto, zaradi česar so kupcem tako zanimiva, saj so drugačna od ostalih, bolj ekstravagantna, dajejo občutek naprednejše tehnologije in modernejšega pristopa.

So dobra rešitev tudi v primeru, ko so na stropu kakšne ovire. Prednost stranskih sekcijskih vrat je tudi ta, da ne potrebujejo osebnega prehoda, saj se odprejo točno toliko, kolikor kupec potrebuje ali želi – lahko jih odprete samo delno in omogočite prehod posamezniku, če jih odprete v celoti se lahko skoznje zapeljete z avtomobilom … Prav tako tovrstna rešitev ne potrebuje torzijskih vzmeti, zaradi česar je vzdrževanje še lažje.

Kaj pa slabosti sekcijskih garažnih vrat?

Sekcijska garažna vrata tako rekoč nimajo slabosti. Morda bi mednje lahko umestili zgolj ceno, ki je od nekaterih drugih tipov malenkost višja, a je tudi kakovost in način izdelave nedvomno boljši in kompleksnejši, kar opravičuje nekoliko višjo ceno.

Izberite zanesljivega partnerja

Eden pomembnejših korakov pri nakupu in montaži garažnih vrat je vsekakor izbira pravega, predvsem pa zanesljivega partnerja. V poplavi vseh, ki jih danes ponuja trg, je to lahko precejšen izziv.

Svojo izbiro zato zaupajte slovenskemu podjetju Hanus d.o.o., ki ga odlikuje 10-letna tradicija in izkušnje, številne zadovoljne stranke, predvsem pa strokovno usposobljena ekipa, ki sledi svojemu poslanstvu – za vas odpirajo vrata v lepšo prihodnost. Za sestavo svojim garažnih vrat uporabite preprost konfigurator ali pa pošljite povpraševanje preko spletnega obrazca.

Širša sekcijska garazna vrata podjetja Hanus