Kako oblikovati spletno stran v letu 2022: vodnik po korakih

Z razvojem tehnologije lahko opravimo vedno več nalog, ne da bi se zavedali, kako zapletene so. Ena od teh je tudi učenje, kako sami oblikovati spletno stran. 

 

  • Določite svoj cilj

 

Preden začnete oblikovati spletno stran, si povsem jasno zastavite, kaj želite doseči. 

 

  • Izberite izdelovalca spletnih strani

 

Ko ste določili svoj cilj, je vaš naslednji korak izbira pravega izdelovalca spletnih strani za njegovo uresničitev. Graditelj spletnih strani (znan tudi kot CMS) je platforma, na kateri lahko oblikujete, prilagodite in objavite spletno stran brez znanja kodiranja.

 

  • Določite svojo postavitev

 

Ko ste prijavljeni v izbrano platformo, je čas, da načrtujete postavitev spletnega mesta. Če želite začeti iz nič, boste morda želeli načrtovati zasnovo spletnega mesta na papirju, preden začnete vleči in spuščati. Druga možnost pa je uporaba predloge, ki je vnaprej pripravljena postavitev, ki jo je ustvaril profesionalni oblikovalec. 

 

  • Zahtevajte ime domene

 

Preprosto povedano, ime domene je vaš internetni naslov. To je tisto, kar bodo vaši obiskovalci videli v vrstici brskalnika, takoj za “www”.

Registracija imena domene je ključnega pomena za uspeh na spletu. Spletne strani s prilagojeno domeno spletni uporabniki samodejno dojemajo kot bolj profesionalne in zaupanja vredne. 

 

  • Izberite svojo vsebino

 

Zdaj, ko ste postavili temelje za oblikovanje, je čas, da postanete praktični in pripravite vsebino, ki bo predstavljena na vašem spletnem mestu. To vključuje vaše slike, besedilo, logotip, videoposnetke in drugo. 

 

  • Oblikovanje elementov spletnega mesta

 

Pripravili ste vsebino, zahtevali ime domene in nastavili strani svojega spletnega mesta. Uradno je čas za oblikovanje elementov vašega spletnega mesta (barve, arhitektura, naslovi …).

 

  •  Zagotovite, da bo dostopno vsem

 

Spletna dostopnost zagotavlja, da lahko vsi ljudje, ne glede na svoje sposobnosti, udobno doživljajo vaše spletno mesto in z njim komunicirajo. To vključuje ljudi z okvaro vida, začasnimi poškodbami, izgubo sluha in drugimi težavami. To tudi kaže, da vi in vaše podjetje cenite vključenost in raznolikost.

 

  • Optimizacija za mobilne naprave

 

Zaradi vse večje uporabe pametnih telefonov in tabličnih računalnikov je ključno, da z optimizacijo zasnove spletnega mesta za mobilne naprave zagotovite nemoteno brskanje po vseh napravah. 

 

  • Okrepite svojo SEO

 

Eden od načinov za povečanje prometa na vašem spletnem mestu je izboljšanje vaše optimizacije SEO (optimizacija za iskalnike).

 

  • Prosite za povratne informacije

 

Na tej točki morda veste, kako uspešno oblikovati spletno stran, vendar še vedno obstaja prostor za rast. Biti nepristranski je še posebej težko, ko gre za lastno ustvarjanje, zato oblikovanje spletnega mesta vključuje prošnjo za iskrene povratne informacije od posameznikov, ki jim zaupate.  

Kako oblikovati spletno stran v letu 2022: vodnik po korakih

Potrebujete pomoč pri oblikovanju spletne strani? Kontaktirajte Pro Marketing