Steklene stene in ograje – fascinantne ideje za dodajanje steklenega dekorja

Fascinantni načini, kako dodajati steklene stene in ograje v dekor vašega doma

Steklo dekorju vašega doma ali poslovnega prostora doda lepoto in jasnost. Steklene stene in ograje že skozi stoletja zavzemajo pomembno mesto v zgodovini. Tako v domačem, kakor tudi javnem dekorju, so ga častili, kot dragocen in prestižen material. Steklo za posodobitev dekorja je na voljo v različnih oblikah, barvah in izvedbah.

Steklene stene in ograje za balkone in stopnišča, ki se ga uporablja v domačem okolju, se lahko uporabi tudi, kot lepa in trajna rešitev za poslovne obrate. Dejstvo, da je steklo združljivo s široko paleto drugih materialov, kot so kamen, les in kovina, še poveča njegovo uporabnost v čudovitem dekorju za dom in poslovne prostore.

Steklo postaja oz. je postalo zelo zaželen material za arhitekte, oblikovalce in gradbenike. Steklene stene in ograje boste pogosto našli v domačem okolju, vodno pogosteje pa se uporabljajo tudi v arhitekturni zasnovi, kot vir naravne razsvetljave in čarobne osvetlitve, ki še dodatno poskrbi za prostornost.

Kakšne so nekatere uporabe stekla v dekorju za dom?

Steklene stene in ograje

V današnjem času je mogoče z arhitekturnim steklom opremiti praktično vse zgradbe. Oglejmo si nekaj primerov:

  • Steklene stopnice in balustrade – Steklene stopnice so lahko kakršne koli oblike in so pomemben dodatek pri oblikovanju sodobnega doma in podjetja.
  • Steklene stenske obloge in tla – Številni uporabljajo stenske obloge in steklene talne obloge v svojih kuhinjah in kopalnih prostorih. Izbira barv je neverjetna.
  • Steklena svetila in okna – Steklena svetila in strešna okna odpirajo območje in poskrbijo za naravno osvetlitev. Posebno “pohodno” steklo je material, ki omogoča, da lahko po njem dejansko hodimo. Steklo je lahko tudi strešna kritina in zato fantastičen dodatek z terase ali nadstrešnice, o kateri ste do sedaj samo sanjali.
  • Stekleni balkoni – Steklene balkonske ograje so na voljo v kateri koli obliki, ki vam je všeč.
  • Steklene tuš kabine in steklena vrata brez okvirja – Steklene stene za tuš, brez okvirjev, ob tem da so lepe, prostoru dodajo prostornost in sodobno uglajenost. Oglejte si nekatere primere in pobrskajte med našimi fantastičnimi rešitvami, kako uporabiti steklo v kopalnici.
  • Stekleni pulti in delovne plošče – Stekleni pulti, police in delovne plošče iz dajejo sodoben videz v stanovanjih in tudi v poslovnih prostorih. Na voljo so v popolnoma prozorni izvedbi in v skoraj katerem koli barvnem odtenku, ki ga želite. Enako velja za kuhinjska stekla in stekla v kopalnici.

Steklene stene in ograje dodajo lep in moderen videz

Najbolj izvrstno je, da sodobne tehnologije omogočajo, da se lahko steklo uporabi kjerkoli v vašem domu ali poslovnem prostoru. Čudovito arhitekturno steklo se lahko uporabite v katerem koli prostoru vašega doma in ustvari pridih, ki ga iščete.

Steklene delilne stene za prostore in steklene ograje so odličen način za dodajanje glamurja v vsak dom. Stekleni elementi brez okvirjev, steklene ograje in strehe za terase, “See-Thru” prosojne površine. VsE to vam je na voljo. Pobrskajte po spletnih straneh izvajalcev. Raziščite spletno stran podjetja Steklarstvo BREG in si oglejte in poiščite, kaj vam je všeč. Če pa boste potrebovali kakršno koli pomoč pri izbiri ali načrtovanju, jih kontaktirajte oz. pokličite. Njihovi strokovnjaki bodo odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Preberite tudi: Nasveti za ureditev pisarne ali kozmetičnega salona